March 13, 2011

Alhamdulillah lulus :)

Syamim Nadiah suruh upload pasal hari ini . hahaha

Hari ni sangat best and kelakar ! Muahaha~ XD

Minggu lepas, 6/3/2011 aku test JPJ

Tapi takde rezeki lagi nak bawak kereta atas jalan secara sah , so duit aku melayang lagi another RM90 sebab aku failed dekat Bahagian II (naik bukit, parking, jalan mati a.k.a tiga penjuru)

Tapi sebenarnya aku terkandas dekat jalan mati tu je . buat malu kaum kerabat jela aku ni !

Kandas dekat tempat yang paling senang . jalan raya boleh pulak aku lulus dengan cemerlang(ecehhh! hahaha) 17/20

HAHA

So harini aku re-test

Seawal 5 pagi aku bangun pagi tadi . buat apa-apa yang patut as a human being .

Pastu aku tunggu masuk waktu Subuh solat-solat terus tidur balik ! HAHA

Dalam 7.30 aku bangun pastu pakai-pakai baju, gosok-gosok then belit-belit shawl ( pakai shawl baru beli pulak tu. Shrettt! HAHA )

Aku and ayah aku pergi makan dekat kedai seberang jalan besar rumah aku ni . HAHA

Then aku pergi PSM , fyfah text cakap dah sampai . aku re-test dapat nombor 6 . fyfah pulak nombor 9 . HAHA terbalikkan je . dua-dua pukul 8 pagi ye anak-anak .

then aku sangat terkejut ! ayah aku datang tengok aku nak test ! wahhhhhhh! memang sangat tidak disangka-sangka !

selama ni semua benda aku buat sendiri. orang lain mak tengok lah,ayah tengok lah ,abang tengok lah , kakak tengok lah, tak kurang jugak kekasih hati. hahaha

Pastu punyelah lama . 10.23 pagi baru dapat turn aku

Nasib badan la labu~

Time tunggu tu aku duduk lepak-lepak and duduk berdebar-debar dengan Fyfah, Nazihah, Tehah, Izyan. HAHA

Pastu duduk aku teringat doa time exam SPM yang cikgu bagi kertas colour PINK tu adal dalam purse aku . hahaha

So, baca doa berjemaah la kiteorang . hahahaha. Mmg lawak time tu . fyfah yang bacekan , tapi dia duk tahan suka, last-last terbunyi-bunyi jugak suka tu sikit. Hahaha

Last-last semua baca doa sendiri-sendiri . dahla dalah kertas tu ada doa penerang hati, doa lembutkan hati pemeriksa, senang cite memang complete la untuk orang nak menghadapi exam. HAHA

Time abang hensem PSM panggil nama aku suruh pergi dekat pondok test tu . huaaaa!

Berdebar-debar toksah nak cakap ! lagi berdebar dari minggu lepas tu !

Dahla cikgu aku minggu ni pun jaga dekat parking tu !

Lagi la aku ni naik berdebar-debar . hahaha

Here the story ;

Aku pergi dekat pondok tu, pastu cikgu aku cakap “ Rah, mu gi kat kete nombor 65 tu nehh? Bawak kete tu”

Time aku on the way to that kereta tu mulut aku dah start terkumat-kamit baca surah 3 Qul dengan Ayat Kursi . hahha~

Time dekat naik bukit tu, first tu tayar kereta aku lebih almost separuh daripada garisan kuning . abang JPJ tu tanya aku

JPJ : awak nak dop ni? ( he means awak nak ke tak tayar macam ni? )

Aku : eh,eh saya takmoh! (sambil geleng-geleng kepala)

JPJ : dah awak undur ney

Aku : *angguk-angguk*

Cikgu : Rah, tekan clutch, break tekan slow-slow, jangan pijak garis putih, jangan langgor tiang, kekgi mu kandas pulok kang.

Lepas tu aku buat . the best ever lah ! memang chantek cikgu aku cakap ! hahaha

JPJ : OK bereh ! comey doh or ! turun ar ( dia suruh turun from bukit tu )

Aku : ehh, tuan takmoh tanye ke nama saya nape ? bukan kena tanye?

JPJ : dakyoh tanye ar. Tau doh nama awok nape.

Aku pun turun . hahaha. Lepas tu aku start balik terkumat-kamit baca surah 3 Qul dengan Ayat Kursi .

Aku pun buat parking dengan jalan mati dengan mulut terkumat-kamit tu . hahaha

Aku selamat je buat 3 perkara tu. Time aku turun dari kereta tu aku macam bunyi “hua,hua,hua”

PSM bertugas tanya aku

PSM : ehh, guane nangis? Langgor tiang ke ?

Aku : dop ar cikgu. Minggu lepas je saya langgor tiang,minggu ni dop doh. saya Debo!

PSM : HAHAHA. Relax ar. Lulus dah kan.

Aku : debo agi cikgu, kalu ke-dua dah ni ekpun.

Time aku sampai kat pegawai JPJ tu .

JPJ : awak bace nape tadi ? saya tengok mulut awak dari tadi terkumat-kamit.

PSM : jampi ke ? hahaha

Aku : dop la tuan, saya bace-bace sket.

PSM : bace nape ?

Aku : 3 Qul, Ayat Kursi

PSM : bakpe dop bace sekali ayat penerang hati?

Aku : errr???

Kenakan aku pulak cikgu tu . hahahaha

PS : maaf post kali ini bertaip bahasa Terengganu . tak faham silakan bertanya ye .

5 comments:

syamim nadiah ;) said...

hahaha..
dgn bngger nye name ak ade dlm entry ni.ahaks :p

Farah Farcham said...

tapi mmg xleh blah la kelako dia
hahaha
best !
konvoi ramai2 ar pasni

Tok Esah said...

haha, tahniah!!!

blogger ganu kan..

nak suh baca entry ni!! penting!! ahhaks

KHAS: Buat Blogger Terengganu | Group Blogger Terengganu Untuk Anda!!!

taqiden said...

hoho~
lawok2...bleh plak terkantoi mulut kumat kamit tuh,xDD

Farah Farcham said...

malu laaa! hahaha. aish taqi nih! :D