July 16, 2013

secebis rasa luahan jiwa

" dan dan aku masih tetap di sini , ku lewati semua yang terjadi , aku menunggu mu , oo ooh , aku menunggumu " - Hijau Daun

daripada sehari ke setahun , daripada setahun kini sudah bertahun-tahun . sekarang bulan July .
saya dah lupa berapa July tapi saya ingat bulan July ini lah awak pergi tinggalkan saya 3 tahun yang lalu .

oh kejap hati aku kena pause sebelum dia keluar ayat jiwang lain . hahaha

 ni blog tengah renovate ni . diulang suara renovate ye sayang sekalian :))

jap nak recall apa sebenarnya aku nak cakap eh ? sebelum tu tengok dulu minah cun ni xDD



oh aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada manusia-manusia kesayangan aku si bertiga tersebut .

Sarah , Latifah dan Kak Cik

aku belajar untuk mencari pengganti mereka di sana ( Seri Iskandar ) tetapi tidakku ketemu jua .

oh rasa macam nak buat Tinta Hati seperti cik Sarah lah pula

sorry lah Sarah kalau ada similarity di sini beta sudah kreditkan tuan hamba di atas . maafkan beta sekali lagi ya tuan hamba .

dulu time sekolah rendah aku ni budak bandar lah lebih kurang aku sekolah dekat SK Tengku Ampuan Mariam . betul-betul in the middle of Kuala Terengganu sekolah aku tu

aku percaya sekiranya diukur dan dikaji dari sudut geologi tuan hamba sekalian tidak akan sangsi dengan maklumat beta ini .

bila dah masuk sekolah menengah aku mula jadi budak kampung . takde lah kampung pun lebih kepada pinggir bandar .

di SMKA Tok Jiring banyak benda aku belajar , ramai orang aku kenal , dan aku kenal manusia-manusia kesayangan aku di sana .

tapi bila aku melangkah setapak ke hadapan , aku ditempatkan di sana ( since sekarang aku practical so Seri Iskandar terus ku gelarkan di sana , cewah )

di sana aku dapar course " Interior Architecture " course ini dulu dipanggil " Interior Design " dah telah ditukar kepada Interior Architecture kerana kecelaruan maklumat orang awam menyamakan kami dengan Interior Decorator . ( kalau aku rajin aku post pasal perbezaan tersebut ) kalau k kalau lagi :PP




maka di sini aku rebah , aku rebah hanyut dengan arus kerjawi ( ?? )
as an Architecture base student , course kami memang super duper busy .
assignment melangit  ( mesti korang cakap elehh assignment kitaorang pun banyak jugak )

tak dan tidak . sama sekali tidak sama sebab kami assignment berupa project .
markah kami 100% based on our project work . tiap-tiap minggu ada crit session ( critic ) ,

dan di sini aku terasa aku makin lupakan kawan aku
aku rasa ada je aku tak wish birthday *selalu sangat birthday korang time tu submission date*
aku tak tahu dah berapa bakul yang terasa dengan aku

dan di sini aku belajar untuk tidak outspoken macam di sekolah .

dekat sini aku tak sepenuhnya aku
okay tolak part banyak cakap tu je sama . tapi yang lain tak sepenuhnya aku tunjuk .
dan di sini aku belajar erti fake .



YA . mereka yang fake . belakang kita kemain berapi fitnah kita , kutuk kita
depan kita kemain lembut suara .
aku tak faham jadi diam salah , jadi tak cantik salah , jadi tak glamour salah , jadi baik sikit salah

okay pokok pangkalnya kalau kau tak glamour automatik kau tak cantik , tak pandai , tak layak jadi kawan lah senang cerita . kenyataan

dan aku still tercari , mereka yang satu hala tujuan denganku
dan di sini aku temukan yang tiada pengganti kawan-kawan di sekolah aku .

dan aku still ada 3 orang ini untuk melepaskan lelah . mereka yang tidak kisah apa jua keaadan berlaku kepada diri aku .

dan pabila kami mendiamkan diri , sibuk dengan tugasan masing -masing aku kekosongan jiwa .
dan dijadikan cerita disebalik semua ini aku rapat dengan si F .
oh aku bukan kenal dia di Perak sana , dia senior sekolah aku dulu .



aku tidak tahu bagaimana tapi dia ada di kala aku duka .
oh bukan nak harap dia jadi crying shoulder tapi aku tetap manusia biasa memerlukan seseorang untuk meluahkan rasa .
dan dia tak kisah dengan kecelaruan jiwa aku . kadang kala aku sedih , aku sayu tapi aku tak tahu apa untuk disayukan .
dia ni pun belajar nun jauh di Mesir tapi dia still ada masa kadang-kadang call aku ( degil aku cakap jangan call nak call jugak )

sampai satu saat , time tu aku final project sem 04 . dah nak dekat submission .
bayang aja kalau tu ayah korang . korang tahu lah macam mana rasa dia
ayah aku jatuh sakit , dia ada untuk call aku , comfort aku .

dan aku berterima kasih . dan aku mencari sahabat sebegini lagi .
dan aku tahu terlalu sukar untuk kuganti mereka dengan yang lain .



dan untuk si dia . kita panggil dia R pula .
dia seperti ini juga once . dia pernah hadir dalam hidup aku dan tidak melampau jika aku katakan di paling terkesan dalam hidup aku ini .
R juga seperti mereka . malahan R seperti aku pandang diri aku dalam cermin .
dia tahu nak tegur silap aku , dia tahu di mana aku perlu perbaiki permasalahan melanda jiwa aku ,
dia tahu membeli jiwa aku , dia tahu apa kegemaran aku dan dia juga tahu untuk melukakan hati aku .

tetapi walau aku terluka , ada mereka yang lain tegar membela
mereka yang menghargai , mereka yang menyayangi , mereka yang mencintai

dan aku berterima kasih dengan kehadiran mereka dalam hidup aku ;))

dan aku tahu terlalu banyak penggunaan "dan" dalam entri ini


PS : nak bear niiii ! :'(

6 comments:

Zorro's Daughter ♥ said...

jiwang siot :)

Farah Zoey said...

tak pasal-pasal aku dapat title jiwang harini . aduhh !

teefah Leevs~ said...

farah!! <3 <3
be strong okeh dear, hehe. i expect this to be much more..! xsangke bace2 dah xde dah..hehe. bleh buat novel. :D

Farah Zoey said...

amboii ! nak suruh aku buat novel tu kasi bebear besar tu dekat aku ! hahaha

Sarah Sylph said...

Haha nak duit! Sebab pakai style tinta hati! Ngahahaha!
Eh awak, meh kita hug sikit, *hugs*
Jangan sedih2 tau. Saya selalu ada untuk awak walaupun saya selalu je takde kredit. Poyo tak ayat saya? Haha.

Farah Zoey said...

awak tu memang selalu poyo punss . hahaha . its okayy *hugs*