November 23, 2009

2009 gonna be over

Form Four
hurmmm, ape yang ada dengan Form Four ehh??
entahle,
for me zaman Form Four nih banyak mengajar saya macam2 yang tak pernah terfikir selama nih
banyak dugaan dan cabaran.
kesian Razi kann? hahaha! banyak pegang rahsia tuh budak tuh.
kalau nak korek rahsia saya pegilah tanya dia tuh tapi rasenye confirm dia takkan cakap kot.
hehehe. kesian kan kena jadi tempat Farah lepas frust kan?

masalah dengan emak at first,
pastu dengan kes mpp ehh? hahaha!
then macam2 kes lah!
thanks for always being with me
like you said " I'll be with you always"

Form Four make me realize which one is friend or enemy
Form Four makes me wonder how life is
Form Four makes me know that its hard to take care of myself
but, 2009 makes me realize that on 2010 I'll having SPM

2009 melahirkan kepercayaan yang baru untuk diriku
2009 memberikan kepercayaan untukku berkata YA dan TIDAK
2009 membuatku mengenali teman2 yang layak untuk digelar sahabat seperti Aqilah,Shafikha,Farah Adibah dan Farah Ireena.
dan yang paling penting 2009 membuatku membuang terus nama mpp daripada senarai hidupku.
2009 membuatku membenci terus perangai mpp
dan 2009 membuatku menyedari akan peritnya hidup di luar alam persekolahan


buhbye 2009! hello 2010
cikgu aku cakap "awak2 sume, cuti akhir tahun Form Four nih awak dah dikira Form Five dah pon. Jangan nak main2 lagi lah! Serius la belajar,jangan perangai macam budak tadika sangat!"


ayah aku pulak cakap
" B, buat jadual la bila dah start cuti nih. Cover sume yang Form Four dulu. takde masa dah nak relax2 B, tahun depan aim tu SPM je.Jangan nak main2.tu menentukan masa depan "

DAN jangan tanya aku lagi sebab ape ayah aku panggil aku B.


saya nih pulak. dahla cuti2 nih hujan. tambah2 plop kalau hujan pagi2. sedapla buat tahi mata.
tidur jela kejenye. yela. lepas solat subuh je bukannye reti nak mandi. mananya tak buat tahi mata balik! Sedarlah diri tuh Farah weh!
kau tu dah besar panjang! bukannya budak tadika lagi!
perangai tu ubah2 la. hati tu kena tetap la!
nie tak.perangai mengalahkan budak2 sekolah rendah!


3 comments:

hans said...

form 4 zaman honey moon

LeEvs! said...

razi2 jugak..aku jgn lupa..hahaha

farahlikescookies said...

[ hans ] - ahaha! tak honeymoon langsung! tak sempat.hehe

[ leevs ] - mu wt nape ingt.muahahha!(gelak jahat)