August 29, 2010

she wanted to be a strong girl

raya awal daripada orang lain yee??
heee :D

she always wanted to be a strong girl
maybe in her DREAM is already enough
right? HAHA

oh my english becomes worse each day as the time passes by
I did not understand what I'd type just now

witty Farah-san~ ;)

lamanya tak dengar ayat tu
adoyaiii.

haritu kann,
actually lama dah ni
kalau tak silap bulan 7 haritu kot

a friend told me about her feeling
dia rasa jauh dengan orang dia baik tu
kira orang tu dah macam lupakan dia
something like that

saya dengar je la apa dia cerita kann
well, I AM A GOOD FRIEND AND LISTENER
walaupun saya banyak cakap, I'll zipped it all
just for my information, not others

tapi dalam masa saya duk dengar tu, hati pun turut terasa sakit sekali
hati aku cakap "padan muka"

erkkk....
jahatnya aku ni!

actually, aku terasa sebab dia cakap dia rasa jauh daripada orang tu and etc
tapi hakikatnya dulu dia rampas kawan tu daripada aku

aku simpan dalam hati bebaik benda aku terasa tu

thennnn,
pada suatu hari yang agak redup dan berangin
chewahhh!
my best friend, latifah said that
dia terasa hati kawan aku tu cakap macam tu
sebab rasanya kawan aku tu yang rampas daripada aku
jadi, wajarlah dia kena macam tu
erkkkk!
TAK SANGKA! heeee :D

jahat la aku ni
kenapa berfikiran sebegitu?

tadi aku tengok gambar orang tu
then aku cakap dekat diri aku sendiri

sorry, I had forgotten who you are, PERSON.
hope you're happy out there without me by your side to hear all your tears and fears.

fuhhh,
pandai jugak aku mengayat ni

tadi jugak baca blog omar
paham sangat la perasaan tu omar

dunia tidak pernah adil
manusia sentiasa mengamalkan sikap diskriminasi
especially kalau dekat sekolah kita tu

aku masih ingat ayat itu

orang tanya sebab orang ambil tahu pasal awak.

cikgu, disebabkan ayat tu rasa hormat saya kepada cikgu berkurang
minta maaf. tapi terus terang saya cakap

  1. apa salah saya sampai semua cikgu ambil peduli?
  2. apa saya ni jahat sangat ke sampai hampir semua cikgu saya tengok pandang saya dan melabel saya sebagai "budak bermasaalah"
  3. saya tak pernah buat perangai kurang ajar seingat saya

ada sorang kawan cakap

farah, apa pasal awak glamor sangat? hari tu saya pergi bilik guru cikgu tanya pasal awak, cikgu ni sebut, cikgu tu sebut.

kawan, tu glamor ke?
tak sedap pun jadi glamor ni
semua orang nak cari kesalahan kita

aku paling benci pandangan
berkawan dengan orang lelaki adalah bercinta

wehh!
jangan la tertutup sangat pemikiran tu
berkawan
one day, orang yang sering melabel-label orang macam tu la yang TERAMAT dan SANGAT mendambakan lelaki.
dah memang terbukti
tengok aje la contoh kakak-kakak senior yang macam tu zaman sekolah dulu-dulu
sekarang bukan main berkepit dengan orang lelaki

sorry to say,
ustazah yang cakap macam tu pun aku tengok bercakap dengan cikgu-cikgu lelaki bukan main rapat lagi

jadi
tak bermakna kita-kita yang berkawan dengan lelaki ni bercinta

kita hidup di dunia memanglah atas dasar cinta
cinta kepada maha-Esa
tapi cinta bukanlah segala-galanya di atas dunia ini
cinta yang maha esa adalah segala-galanya

adoii,
aku dah start membebel macam ustazah moden la pulakk.

okay lah
chiooo!

esok exam PENDIDIKAN AL-QURAN DAN AS-SUNNAH
wish me BEST OF LUCK! :)

6 comments:

AzketOm said...

karma bites. that's the only thing yang I can say...hihih

salam singgah :)

Farah Zoey said...

ahaha~
wassalam :)
singah2 la selalu

hans said...

betul2
aku pun rapat jer dengan budak2 perempuan
pastu dok label aku couple
dah cakap depan2
hish
xselesa betul

P/S : Kepada Penggemar Telur Ayam! Awas! Hati - Hati Dengan Telur Ayam Palsu!

Farah Zoey said...

baru perasan AzketOm cakap karma bites
yeahhh
sape suruh buat mcm tu. hidup ni ada pasang surut

hans : tulah
geram kdng2. cara dieorg ckp mcm dieorg tu xde dosa. dah betul sngt la tu konon2

kdng2 dieorg xtahu hujung pangkal pakat mulut tu tahu nak mengataa je kejenye

hans said...

memang banyak manusia macam tu
aku kalau layan memang rsa geram
last2 aku buat tak kisah jer

P/S : Review Film : Step Up 3D Memang Gempak! Kalau Boleh Nak Tengok Lagi 4 Kali!

ezati said...

whoa~dasat tol arr..mcm2 tol ragam org skunk nieh.isk