July 21, 2009

aku dah tak tahan

mungkin muka aku nih dah dicop sebagai muka orang mula naik kepala tahun nih
sudah2 lah wahai semua MPP form 4.aku tak pernah cari masalah dengan korang.
tapi korang buat macam gang2 aku nih bersalah.
kalau sorang buat salah tak semestinya semua sekali terlibat.
blah la wey.aku dah fade up dengan MPP tok jiring nih

agaknya muka aku memang org cop muka orang naik jahat tahun nih.

aritu pakcik jaga tuh ingat aku and kwn aku dating.siap main sound2 lgik "mende dating2 kt dalam sekolah ey.dop padan skolah agame"

pakcik jaga.buat pengetahuan pakcik saya tak dating dan  saya bukanlah sejahat itu untuk dating dalam kawasan sekolah.

di sini inginku berikan satu soalan dan soalan tersebut merupakan jawapan bagi kalian
"salah ke kalau kita nak pulangkan balik barang yang kita pinjam daripada orang dan orang tersebut juga ingin memulangkan barang kita kembali?"
memanglah orang tersebut dah habis sekolah.so what? kalau bukan budak sekolah tak boleh ada urusan ke?
jawapan yang bodoh jika orang jawab ya!.
dah dia tuh kawan kitaorang. nisbah 2 : 1 dah memang tak salah dah pun.
pstu satu lagi boleh pulak pakcik jaga tuh pegi cerita kt budak lelaki form 5.

pstu tadi MPP yang sengal cakap aku ponteng pegi kt Darul Hikmah.gila sengal punye MPP.kau tak puas hati kat kawan aku kau cekup aku skali.sorry to say.kebanyakan MPP form 4 "bodoh"
cakap konon dia dah banyak pahala.ada ke mpp tuh pegi cakap cmni kt kawan aku yang tengah baiki tudung kt dalam musolla "panas sangat doh ke panas kt dunia nie? tula byk sngt dosa buat kat dunia nih" amboi mak cik.sedap mulut bercakap.sapa kau nak tentukan seseorang itu banyak pahala ataupun banyak dosa.
itu satu.tadi kau cakap kat kawan aku tuh "amboi.main bukak2 tudung pulok dalam bilik tu.panas sangat la duduk kt bumi nih"
aku dah tak boleh tahan sangat aku jawab "dah dia baiki tudung dia.xselesa tadi.salah ke?" tahu pulak kau senyap

jangan kau sangka selama ini aku diam sahaja aku turuti perintah kau la.
depan cikgu pandai sangat buat baik.talam bermuka-muka

aku bukan nak kutuk kau jalankan tugas.itu aku tak kesah.yang aku nak persoalkan sekarang bukan seorang salah semua kawan2 dia pun salah.cara kau berkomunikasi dengan orang2 biasa nih pun macam kau dah banyak pahala lagak ayat kau tuh.
aku selama nie biasa2 aje dengan engkau.bila sekali aku kena baru aku tahu rupanya kau macam ini.sekian.

daripada ,
aku yang sakit hati

4 comments:

maryam said...

mpp memang sengal. bukan nk timbulkan rusuhan ye cek2 kakak2 tok jiring semua ye, kak farah nadzirah dan kak maryam afeefah ye. tp hakikatnyue mmg cmtuh laaaa.

farahlikescookies said...

huh.
sokong tuh.
mpp skolah kte mmg cmtu especially form 4 la.
sikit sangat yang bercakap tak ikut pangkat yang dia ada.
pstu suka serkap jarang je orang

cite kteorg 4 org kena cekup nih dah abis satu form 4 yg dduk asrama dah tahu.

cakap sedap sangat "saya hanya jalankan tugas"
so jaga aib orang itu bukan tugas dia ke?
sengal giller
dia tak tahu perihal sebenar main serkap jarang je.

p/s : kak farah nadzirah bukan xske mp gk ke uh kak nad??

uwmaisarah said...

bkn talam bermuka-muka, muka bertalam-talam r best ckit~hu3

farahlikescookies said...

huh.
pape je.
asalkan ia menggambarkan mereka suka omong kosong.
muahaha!