December 24, 2009

December, 20 2009

on that day, I'm officially sixteen!

nothing best happend tahun nih.
macam dah saya agak kan?

sebenarnye nih macam worst birthday ever.
bayangkan seorang budak yang baru sahaja berusia enam belas tahun pada hari tersebut,
pada hari itu, but somebody had ruined her birthday
budak tu bertanya ;
apa salah saya orang buat macam tuh dekat saya?
saya berdosa ke dengan dia orang?
kalau saya ada buat salah silap maafkanlah
saya tak kesah anda semua nak buat apa dekat saya
nak tumbuk ke, nak hancurkan hati ke? , nak buat saya melalak seteruk mana pun
saya tak kesah. sebab Farah ini bukannya seorang yang jenis mudah menderita dengan apa yang manusia disekeliling lakukan padanya. tak main la leleh-leleh nih.

tapi bukan pada hari jadi saya. dahla hari jadi yang ke enam belas pulak tuh.
awak semua tak kasihankan saya ke?
dahla saya baru sebelas hari merasai usia enam belas tahun sudah kena pretending jadi tujuh belas tahun and pergi ambil SPM tuh.
pastu awak sanggup lakukan semua ini dekat saya ye?

tolong lah!
awak semua takde perasaan ke?

" farah, sebenarnya awak nih kenapa? "

jangan ada orang berani-berani tanya soalan tuh. even my best buddy in the world pun tak boleh.
jangan nak menggatal!

first okay lah. saya tahan jela.
mungkin orang yang membuatku menjatuhkan air mata itu sibuk barangkali.
takpe, takpe. tak kesah. ye saya memang tak kisah lagi pada waktu itu.

then whole day. many greeting, special post dekat blog orang pun ada, and macam2 lah saya dapat.
then
mak tanya ; "abey kakak-kakak abey tak wish ke?"
saya ; tak, kak Linda je wish ( kakak nombor 3 )

I'm waiting for whole day and night.
sedih la jugak kot.

then malam tu I tried to call anyone but nobody answered my call.
korang tak paham ke birthday aku lah! kenape buat aku camnih?
aku ade perasaan tahu!

then my adik text me ; sorry I ruined your birthday..
sesungguhnya masa itu aku sedang menangis.
mula-mula takdela leleh sangat pun.
then he text me like that. automaticly I cried.
sedih sangat rasa macam. aku tak pernah buat orang menangis pada birthday dia tapi kenapa birthday aku kali nih ramai orang buat aku menangis?
aku tak kesah adik aku tuh sebab dia dah cakap dia ada kerja. and one more dia dah wish dekat aku. aku tak kesah

then I cried hardly malam tuh. meraikan hari jadi dengan menangis.

then just now
siang tadi
December, 23 2009
my second sis text me ; Hepi belated birthday 2 you.. :-P ;-)
my first sis called me ; sorry along lupe.

xpe, aku tak kesah. [ entahle. aku kesah ke tak sebenarnye eh? ]


oh ye orang first sekali saya cakap atas tu text tadi ; erm nk ckp psal farah nyer bday arituh..
kenape dier text aku? kalau tak cakap tak boleh ke?
kalau mintak maaf direct tak boleh ke? dahla die yang text dulu. bila orang reply sampai sekarang die tak reply balik. cakap nak cakap pasal birthday aku. tapi ape korang semua buat dekat aku? aku sedih and menangis sebab aku sakit pun tak macam ni tau.


then hasilnya aku menaip sekarang ini sambil menangis

kadang-kadang Allah berikan ujian untuk hamba-Nya kerana Dia ingin hambanya mendekati-Nya,
bersujud kepada-Nya dan mengadu dengan-Nya.

5 comments:

'AQILAH said...

hey...chill ! :) its okay orang tak ingat birthday kite...biar kite ingat birthday dieorang..nnti satu hari dioerang pasti akan ingat birthday kita...

LeEvs! said...

adui..patutnye aku heret je mu kluar jenjalan hari ahad tuh!

farahlikescookies said...

['aqilah ]
betul la tu kot. tak kesah orang tak ingat. tapi kesah dekat seseorang yang tak hargai kita

[ leevs ]
dh bajet mu heret aku aku nk ikot ar?

|Ihsan| said...

mne yg psl aku nynyikn ko lgu besday tu. hahaha

farahlikescookies said...

alaaa. nak jugak ko ehh?
nanti aku buar entri khas yang tuh.
hehehe :D