June 7, 2010

I'm back! :)

heyy! I'm back
exam dah habis, cuti sekolah dah bermula

tak cuti pun sebenarnya. huhuhu

ni nak cerita sikit peristiwa-peristiwa yang berlaku sepanjang 3 minggu saya exam ni

1. kak cik nyanyi lagu tema drama Cinderella yang dekat tv3 dulu2 tu. ala yang ahmad idham berlakon dengan haliza misbun tu. tp kak cik punya version sedih gile bunyi dia! memang gelak terbahak-bahak kiteorang dengar.

2. saya, latifah and sarah tidur dekat koridor
haih. saya dan sarah je sebenarnya real tidur.
memang best! angin best giller since blok kiteorag koridor dia menghadap ke arah padang. best2. ngehehe XD. lucky us tak ada orang lalu dekat situ. kalau x, mampos! mesti orang cakap tak senonoh betul anak-anak dara ni!. kesnya kami boleh terlelap dekat koridor tu sebenarnya macam ni. I said mengantuk sangat-sangat sebab malam tu tak tidur sesaat pun.
masa tu hari Ahad petang minggu ke-3 exam kiteorang tidur kat situ.
then dieorg ckp tidur la. tolong cover kalau ada orang datang. last-last semua terbungkam. nak dekat 2 jam jugak la tidur kat situ.

3. big problem muncul
no one knows what it is. biarkan menjadi rahsia aku dan diriku sahaja. haih~
and one more thing. masa exam ni la "orang itu" macam saya dah tak kenal siapa dia. mungkin saya ada buat salah kot. kalau ye pun. cuba cakap sikit.I think that person marah sebab saya kawan dengan beberapa orang tu kot. rasanya macam tu la. whatever la!. accept me as the way I am. kenapa nakkan saya berubah kenapa bukan anda yang diubah?

If you love somebody, don't try to change them but, try to understand them. :)

4. soalan exam yang memang membunuh

here we go :

BAHASA MELAYU
- susahnya tahap entah pape. ada kawan-kawan yang tak cukup masa la, ape la. kesian jugak dieorang yang tak cukup masa tu. saya siap lebih masa lagi. kalau boleh bagi kan, nak aja bagi dekat orang. kertas satu ke,kertas 2 ke. semuanya susah PAYAH!

ENGLISH LANGUAGE
- taken these two paper on the last day of school. 3 Jun 2010
quite easy and half very difficult. paper 1 - section A karangan pasal formal letter bout indicipline. susah gile. xtau nak elaborate contents dia camne. berbelit-belit sekali grammar. dahla masa ni stress yang amat. memang tak focus langsung! asyik fikiran tu dekat masalah tu aje. section B buat dulu2. I choose tajuk HOPES. I worte about my hope to be a female football player and international soccer player but the hopes never come again in my life and bla bla bla. my carrier as a football player ended like that. something like that. grammar sangat-sangat dijaga dalam section ni. hehehe XD paper 2 quite easy. alhamdulillah ;)

BAHASA ARAB TINGGI
- no comment! malas nak ulas. sebab dah tahu dah confirm tak dapat A pun kalau ulas or tak ulas.

MATHEMATICS
- soalan agak susah. overall boleh jawab semua.
tapi paper 1 ada tembak guna pistol air 7 bijik. nanti konklusinya kena salah tak lebih daripada 7 sebab yang lain insya-Allah confirm betul.

ADDITIONAL MATHEMATICS
- ok la jugak. harap2 dapat markah yang agak memberangsangkan. ganbattene farah-san!~ :)

PHYSICS
- paper 1 ok kot. sbb sempat study. nak tinggi daripada 28 markah tu! biar lawan sorang budak nih! grrr! paper 2 - soalan sebijik yang section B and C tu dengan soalan percubaan tahun lepas.dekat section A pulak, masuk jugak satu soalan yang tusyen saya bincang. hehehe XD. insya-Allah 40/40 kot section B and C tu. Amin! doakan saya ye! paper 3- alhamdulillah takdela susah sangat.

CHEMISTRY
- paper 1 ok. tapi saya pelik kenapa ramai cakap susah? sebab banyak kira-kira sangat kot. saya banyak faham kot situ. alhamdulillah boleh jawab! harap2 paper 1 tinggi la jugak. paper 2 - agak SUSAH PAYAH. soalan 6 jawapan bocor. tapi saya tak tahu okay! cikgu cakap kat saya haritu. markah saya sikit dekat no. 6 tu lah. lucky me sebab no 6 sy markah rendah and no.6 jugak teacher saya tak nak kira langsung paper 3 - spot yang mengena semuanya. alhamdulillah :)

AKAUN
- SUSAH PAYAH JUGAK (I'd got the result. teruk gile! )

PENDIDIKAN SYARIAH ISLAMIAH
- LAGI SUSAH PAYAH

PENDIDIKAN AL-QURAN DAN AS-SUNNAH
- susah ada, payah ada, macam-macam ada!

SEJARAH
- not taking my paper 1 yet. hahaha. paper 2 soalan senang, tapi tak membaca sebab saya lebih tumpukan dekat physics. bukan taknak membaca sebenarnya. tp I'm worrying about my PHYSICS paper. kalau rendah markah.mesti orang cakap "guru muda physics sendiri dapat markah rendah subjek yang dia jadi guru muda"
malu lah weh! mana nak letak muka. sorry cikgu aziz if kali ni saya tak dapat A+ macam yang saya dapat TOV punya. sapa suruh buat jadual physics 2 and sejarah 2. sengal gile jadual dia!

kenapa soalan exam negeri terengganu selalu yang paling susah ehh?
tapi takpe la. bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian.
sebab soalan negeri punya susah-susah semuanya jadi kerana ini lah budak-budak terengganu ramai yang bijak-bijak. betul tak? sape sokong?

PATUTNYA POST NI DIBERI NAMA

STORY FROM THE EXAM MOOD
HAHA

4 comments:

ezati said...

haha.ghilew pjg post.tersengguk baca.[xtually mamai ag nieh].hihi..

Farah Zoey said...

ahaha~
biase.
BALAS DENDAM!
HAHAHA

LeEvs! said...

hahaha..abes sume citer..
ilex2,same2 la kite mnanti result itu nanti..insyaAllah ade improvemnt,hehe..
btw,ape plk mslh yg dsyat sgt tuh?
skmo ade org cari psl orp,why eh?mu comey ngt kot..hehe

Farah Zoey said...

nothing
adelah masalah sikit
manusia. biaselah
cisss! byk ar mu!
comey pebender gini
sikit pun dop!