May 2, 2009

she got problems.

saya mahu mengupdate blog tetapi masa mencemburui saya dan kemalasan melanda
oleh yang demikian kerana,blog ini telah tidak diupdate berkurun lamanya.
dah bersawang dah pun blog nih.tengok tuh.itu sawang labah2.
punyalah lama xusik blog ini.

banyak perkara yang saya ingin ceritakan.
terlalu banyak.


- pertama -

pertandingan kawad yang secara drastik diadakan pada 28 April 2009
pergkh!.kita orang ramai yang tak bawak cap.
uwa! uwa! uwa!

PBSM ( Persatuan Bulan Sabit Merah )
thats my unit beruniform

macam-macam masalah kita orang hadapi.
pertama.kita orang tak berlatih selama 2 hari dah.
lepas tu ahli kawad pulak tak datang skolah 2 orang
nasib jugak la semua pakai kain merah unit kita orang tuh.ngee~ alhamdulillah
untuk 2 orang yang tak datang tuh kita orang mula-mula dapat seorang aja pengganti.
our president club come and help us.
sorang lagi tak cukup.
berlatih punya berlatih.
then datang la cabutan undi
sume mula berdebar2.
kitaorang dapat no.8!!.
hooray!.atleast boleh cover kitaorang tinggal latihan 2 hari tuh.
pasukan no 2 last no 8/9 no cabutan tuh.
ngee~! sangat suke!

masa pasukan yang ke-3 tengah perform. barulah kitaorang dapat pengganti
bayangkan la.ade tinggal sejam lebih aja lagi.

masa perform

ada satu kes
coincidencely kita orang tersama
ada orang bercakap dalam kawad
masa tengah buat formasi pulak tuh
apa punya manusia lah
suruh pusing
barisan depan pon pusing la.
aik.sama!.alhamdulillah
barisan belakang dengar arahan yang betul.
nasib gak
semua orang ingat tu memang formasi dia
ekekekekekeke

yang time hentak kaki and basic sume-sume tuh.
masa latihan memang tak pernah sama la
masa kita orang buat formasi kipas tuh memang sama la.
dengan barisan,dengan bunyinya.
masa latihan tak pernah sama langsung.
hehehehe



then muncullah acara yang ditunggu-tunggu iaitu acara penyampaian hadiah
kami dibahagikan kepada dua bahagian
iaitu lelaki dan perempuan
lelaki asing.perempuan asing.

untuk perempuan
tempat ke-3 jatuh kepada Kadet Remaja Sekolah SMR dengan markah terkumpul sebanyak 160 markah
tempat ke-2 jatuh kepada Kadet Remaja Sekolah SMA dengan markah terkumpul sebanyak 180 markah
tempat pertama jatuh kepada Persatuan Bulan Sabit Merah SMA dengan markah terkumpul sebanyak 275 markah!

alhamdulillah we won!
275-180=95
95 markah berbeza.kita orang menunjukkan bahawa kita orang memang berkualiti oke!
dahla masa umumkan PBSM tuh mic tersekat-sekat
dengar perkataan "persatuan" dan "sabit" jerr.
at first tak tahu upper form ke lower form punye.hahaha
cikgu datang dekat barisan perempuan then cakap."PBSM.pegi lah ambil hadiah tu"
kita orang tanya "SMA ke SMR cikgu?"
cg cakap."pPBSM SMA,SMA!!"
WAHH!!.sungguh terharu.hingga menitiskan air mata kegembiraan
oke then.PBSM are not Persatuan Berehat Sepanjang Masa oke!
ada kak form 5 pegi tanya cikgu @ pengetua.
pengetua cakap dia bagi kebenaran kumpulan perempuan yang menang tahun nie pun pergi bertanding ke peringkat daerah.
alhamdulillah.terbuka jugak akhirnya peluang yang ditunggu selama ini.
PBSM tebus kesalahan conduct tahun lepas.

-kedua-

PUM akan mengalami perubahan.
sekolah telah dikejutkan dengan berita yang sangat-sangat tidak dijangka.
kepada mereka yang bersedih,terkilan,tidak puas hati,geram dan macam-macam lagi dengan berita tersebut.
diharapkan anda bersabar.
saya pun bersedih,terkilan,geram dan berasa dikhianati.
moga-moga pemilihan ALP baru nanti akan memajukan CAFE Sdn. Bhd.

-ketiga-

she got problems.
my lil sis.
sabar ye dik.i'm always with you no metter what it is.
i'm still with you.
remember that!













7 comments:

Monkey D Luffy said...

ko menang ker?

aku baca pun menangis terharu ;p

fatin said...

oh thnx kfrh~
bertuah nguh fatin dpt kakak mcm kfrh..
ermm..story-story tu postponed boleh?
sbb x nk pikir sume ni dlm mase terdekat.
bolehkan?
sori nyusoh ye..

farahlikescookies said...

[ farah to kapten ]
a'a
lolx.dier lak nanges.pelik2 jer.xpasal2.
hahaha

[ farah to fatin ]
bole jerr.
bila2 masa.
ckp jerr bila nak.

hans said...

PBSM = PERSATUAN BEREHAT SEPANJANG MASA

PBSM = PERSATUAN BALIK SETIAP MINGGU

haha..aku ahli sejati PBSM

farahlikescookies said...

hahahaha
mcm2 je dato punye keje
hahahaha
ye.
ahli sejati
ekekeke

zam said...

ape yg terjadi sbenarnye ???

farahlikescookies said...

fawwaz ker tuh?
nnti aku cite kt ko.