August 14, 2009

okay.sekarang nak cerita.bagi budak tok jiring yang baca harap jangan fikir yang pelik2

terpaksa gunakan aku.
tadi masa kelas physics.
gang2 aku cite la sal MPP kelas aku yang sekarang nie semakin sibuk nak tahu hal gang2 kitaorang.
MPP kelas aku nih semenjak gang2 aku tak kena tulis nama dengan ustazah aritu dia macam tak puas hati dengan kitaorang.
wahai MPP sekalian. ustazah boley faham dan tak ameek nama kitaorang,yang kau sibok sangat tu kenape??
aku selama nih xde la tanggapan negatif melekat dalam kepala pon pasal MPP nih.
tapi bila aku yang kena aku pon geram

sekarang aku akan cite satu per satu ape yang mereka buat kat kitaorang sampai ke hari ini

1. syakir datang kat kelas aku dan bercakap2 dengan aku

syakir tuh bukannye mumayid lagi.dia masih budak2.so apesal korang sume nak marah nye?
die nak cite masalah die. die dah tak boleh nak percaye jantan2 keparat lain okay!!
tu bende penting die. lelaki sendiri mencabul hak asasi sesama lelaki.
sesama pompuan apetah lagi.

pstu tengah2 die dok cite tuh adelah sorang MPP nih cakap. "tengah bincang perkara penting ke? kalau dop penting kuo2 ar kelas kiteorang ey "

aduhai.kalau nak tegur tuh tegurlah dengan berhemah sikit. ni tak.sampai halau keluar kelas.
okay.itu yang first.

2. buku physics

ade budak laki yang kawan dia mintak tolong photostat buku fizik kat die
pstu aku je yang terdekat boleh berhubung dengan die.
so budak laki tu bagi buku physics kawan die kat aku la
kiteorg tak bercakap langsung pun
die cakap "farah, nah buku ey.bagi ar kat budak tu"
aku tak balas pape pon.lagipun satu kelas ade masa tu kan kat dalam makmal tuh
pstu bila aku smpai kt tempat duduk aku
MPP tu pon pegi tanye
"buku fizik sape ow"
kawan aku menyelamatkan keadaan pegi jawab
"buku fizik mu orp farah? hilang aritu orp?"
pstu MPP tu tanye pulak
"guane buleh hilang?"
aku jawab jele
"entahle.tibe2 tengok takdop.lama zaman orh hilang"
pstu MPP tu tanye lagi
"doh suruh sape photostat?"
aku jawab.
"adela dengan sorang budak tuh.asal?"
MPP tuh jawab,
"xdop mnde ar"

pastu gang2 aku nih macam boleh baca ar.dengan cara dia tengok,dengan cara dia cakap2 sama2 MPP tuh.memang kawan aku mulakan penipuan.tapi aku dah selalu sengat kena dengan MPP disebabkan perkara yang aku tak buat.dia pon ade perikemanusiaan
tu baru dua.ada lagi nih

3. trip to Malacca aritu

MPP tu sibok je tanye. "bakpe Farah gi Melaka"
first2 kawan aku cakap "tanyalah Farah sendiri"
last2 die tak tahan sangat die jawab "Farah ade hal keluarga kat sana.dia pegi melawat saudara dia kat sana "
pstu kawan tu dah jawab.esoknya dia tanya balik.esok sekali lagi pon die tanya balik.
kat situ nampak sangat la nak tahu sangat aku ponteng ke ape ke.nak report kt ustaz la konon
padahal ustaz tak kesah la.siap cikgu BM pon ade cakap "dia nak pegi berapa lama ke,kat mana ke,asalkan result dia baik dan dia siapkan kerja2 saya"
mase tuh merah muka kau.baru kau rasa.amek kau sebijik

4. dia hantar surat

MPP tuh hantar surat kat Shafikha
dalam surat dia tuh dia suruh senaraikan kesalahan kiteorang
i. bawak handphone tak pergi skolah ?
ii. couple ke tak ?
iii. kat luar diaorang pakai macam mana?
iv. friendster dia dia wt guane?

pstu inilah yang kawan aku jawab
i. kalau hari ada kelas tambahan macam jumaat sabtu ada la diaorang bawak
ii. kalu pasal couple nie saya kabo selepas cuti ar.biar saya siasat lu.
MPP tu pulak cakap "xleh.saye nak tahu lalu.paling lewat mase perhimpunan esok sebelum usrah"
iii. saya tak tahu kat luar cmne.saye bukannya boleh keluar rumah pon.saya keluar jalan2 ngan family je
iv. entahla.mana saya tahu.saya takdop internet pun kt rumah


patut pon nak tahu selewat2nya pagi2 buta khamis tuh.rupa2nya khamis tu masa usrah yang perempuan form 4 ada dia asingkan usrah dia.
last2 tak jadi.padan muke tuh.patutlah nak sangat tahu.
wey! gang2 aku bukanlah seteruk yang korang sangka.
tak semestinya aku kena tangkap aritu aku bersalah.kau tuh explaination orang tak nak dengar.
pastu main serkap jarang orang.sebar cerita kat satu budak asrama form 4 yang kitaorang buat salah la konon.pstu tak cukup dengan tuh.fitnah2 orang pulak.
pandai kau cakap "saya hanya jalankan tanggungjawab saya"
abistu memfitnah orang tuh tanggungjawab kau jugak laa??
wey.sudahla.

kalau dia tanya aku lah kan camnilah aku akan jawab untuk soalan2 tuh
i. ikot suke dieorang la.lagipon bukannya diaorang bluetooth gambar lucah.satu lagi diaorang bukannya main mesej pon dalam kelas.habis sekolah baru bukak.diaorang kalau nak bawak pon sama ada mak/ayah suruh or cikgu sendiri yang suruh
ii. mndape couple2 ey? doh bajet MPP dop kapel ar.gi intai form 5 ow.setimbun kapel.
pstu se agi wakpe nok sibuk hal orang.kekgi awak sendiri akan alami zaman2 gtu.jangan tanye ar sal nih. muka kiteorang nih macam org tengah hangat bercinta ke? ade awak dengar gosip2 kt skolah yang kiteorang kapel ke? pndai sangat main tanye2 gtu.macamlah kiteorang nih banyak buat salah je.satu lagi mak ayah aku tak marah apesal kau pulak lebih2??
iii. dalam quran ada cakap "menutup aurat sampai ke bawah dada"
ustaz syed sendiri ada cakap."menutup aurat itu sudah memadai.tak semestinya jubah atau tudung labuh.pakai seluar jeans yang tak ketat pun masih menutup aurat"
itu ustaz sayed yang cakap.kau pon sendiri ada dalam kelas masa tuh.
iv. doh bakpe mu sibuk friendster,myspace orang? aminah tengok friendster aku ye xdop kabo nape2 pon. ye siap mitak tolong aku suh cari budok2 hok pelik2 kt friendster ow.se agi.aku malas gop doh ane nok main friendster ey.baik myspace,tagged and facebook.
friendster nih MPP baru kenal skarang ke?? kesian ngat

mungkin korang macam terkejut kalau aku jawab camtuh
tapi kalau sesiapa yang betul2 kenal aku dia akan tahu bahawa aku memang akan jawab camtuh

sudahla wahai MPP kelas aku.
aku rasa muak.
korang sibuk je nak tahu macam2 pasal kitaorang.
besar sangat ke kesalahan kitaorang pernah buat sampai kau buat camtuh?
satu lagi.ustazah mengerti keadaan kami dan melepaskan kami sebab kami memang betul2 tak buat.tapi kenapa korang yang lebih2.

aku jahat sangat ke sampai MPP nak masukkan aku dalam blacklist ??

23 comments:

M@r W@n said...

mpp beruk.

uwmaisarah said...

owh i like this post! hik2

farahlikescookies said...

[ farah to omar ]

ade iras2.hahaha

[ farah to sarah ]

haha.lega giller lepas post nih.
rasa macam menang oscar jee.
hehe

MeetSara said...

k0men sy
1)dye egt dgn mnghalau 0wank , dgn tataw kew menda n dengan biadap itu suatu pahale,bab tu dye wat g2..0p?sesuka aty jew..anti mpp!hahaha!
2)mpp tu suke pk negetif,dry sedry k0 tuh da perfect ngat kew,leh ms0k syurga da kew?
3)penyeb0k,pdhal jeles farah g melaka xajak dye!ahahha.
4)knon nak menegakan agama islam r, tapy buat benda bertentangan ngan islam,duk buat fitnah hk menda dye sedry tataw bt0l x..sial!

5)bley sy taw sapew mpp tuh?hehe


farah:sesungguhnya sy meny0kong anda 100%.SAB0 JEWLA.
sy da mengalaminye:D

uwmaisarah said...

ha3..lepas bace pun rse lega~hi3
haha

farahlikescookies said...

[ farah to sara ]
btol2.
thnks~ hehe
bajet ide da ckop perfect
nie bru balek semelih ayam.
die tgk semacam jee kt gang2 kiteorang
kot suke die lee.

mpp tuh shahirah sulong and adibah mokhtar

[ farah to sarah ]
hahaha.
nmpk ngat xske mpp gk.
muahahaa

maryam said...

eiii, gedik nye mpp..
kak farah sikit punya baik punn dotdotdot

iskk,
tula mmp sker stalk fs org..
ye dop taw ke skrang ny ade byk dh bnda laen, myspace, fb, tagged and blablah..

- m!ss_yaNa - said...

adibah mokhtar tuh mmg sy xsuke ok!
yg shahirah sulong tuh,,erm~~ no komen..

urggh~~ paling kak yana suke part fs tuh..
haha~~ diorg baru kenal fs ke..??
(gelak smbil guling2 nie..)
haha~~
haha~~
haha~~

farahlikescookies said...

[ farah to maryam ]
hahaa
thanks coz ckp akak baik.hehe
;)
tule.susah tol idop cmni.
aduyaii
fs bru kenal.kesian tol.
huahuahua

[ farah to kak yana ]
tula.
adibah mokhtar tu kalau dier tgk org semacam giller mata dia.
yg byk sngt tanya tuh dia la.
sibok je

part paling sedih baru nak kenal friendster.
orang lain dah sibok pergi ke lain dah.
hahaha!

Fakhrur Razi said...

huhu msti berapi2 tme menaip
ahahah sabar2 farah XD
dasyat sungguh cter2 MPP nih eh ;D
btw Mpp tuh mnder?

farahlikescookies said...

[ farah to razi ]

MPP tuh Majlis Pemempin Pelajar.
Pengawas la kiranye.

entahle diaorang.
farah nih jahat sangat kot.

frhnad said...

pnjg nye.. sabo2.
haha.
best lak bace post nih. haha

farahlikescookies said...

hahaha
yang menulis pon lega sebab org best bace
haha~

LeEvs! said...

nk tergelak bace komen sorang2..hehe
biarkan saja deh..
mulut mpp xleh nk g jahit.. =)

farahlikescookies said...

mmg pun
bajet dier bagus sangat
muahaha!

Syakirme95 said...

kak farah...
syakir sokong k.frh ckp cm tu kat mpp tu...
ari yg kite kene tego tu..
syakir rase orp mcm nk smeh plop ke die tu....
ieeee... geram rase...
k.frh..
se agi orp
wk pe k.frh dop print and tmpl lm klas (ats meja k.frh r)..??

ezati said...

farah..i cyunk you..
da lme i tgu u post sal nieh..
meh nk cte se..
sy rpt gk ngn pkah..
mse tuh pkah cite ke sy..
aminah mrh2 ye cz lme xg prjmpaan..
dh nk wk gne..
mmg mse tuh pkah ada excuse..
cg ok jep..
pas2 tau op pkah jwb np..
mse nieh ye thp germ hbs r..
"eh..bkp??awk nk tau op??rmai ngt owg xske awk.sdr r sket"
pas2 mmg mke aminah oo len glew r..
snyp x trkata.sy mmg xske glew ye..
mpp kls sy,sy ske pkah jep..
yg len sume bz body.jga tpi ken owg.ken sndri xnk jga.
ciap bg srt lyang ag.
pas2 sal kapel tuh ye r..
fom5 sepah kapel.
dk cre hal owg.
kekg ye sndri gak g2.
ke guane??
base mengom xsdo dri lake.

farahlikescookies said...
This comment has been removed by the author.
farahlikescookies said...

[ farah to syakir ]
tu ar.
geram ngat rase.
bajet ye bagus ngat
aku sorang la handal
hahaha.
idea yg menarik psal print tuh
muahaha!
biar sume tau satu kelas tuh
hehehe ;)

[ farah to izzati ]
mmg pun.dlm rmai2 mpp shafiqah je sporting
hok lain hempeh jeee sume
cam sengal jee

Afeefah said...

huahuahua..
ade gak ow post ni..
time bace,emg best..berapi2..sib bek la aku ta makn kari berapi farah..=)hehehe
nk kumen gak~??
pe r..
huhuhu..
the way mpp used to "menegakkan agama islam" in school is not accepted?right?hehehhe..skill lame la dia guna farah..aku time f2 dulu,huh!ni nk marah ni..hehehhe..kena pggl sowg diri..xplain ne yg ptt tntg sesuatu..dah le sume mpp f4 time tu ade blake..then,aku kena jelaskan pe yg patut bg dyorg..dah2 aku citer sl nde alah tu betol2,sorg mpp ckp,"sy tak tau nk prcye ke x cite awk,cite hok sy dgr tntg awk dr owg len,lain dr apa yg awk cite.dah le owg yg cite ke sy tu owg yg sy p'cye.."..
hadoyyah~manyak buruk perangai..aku da letih2 cte nde sebenarnye,dia buat g2..=,=

ulang sekali lagi..

the way mpp used to "menegakkan agama islam" in school is not accepted

kuh3~

farahlikescookies said...

betol2!
tengok!
kan sume sokong aku tulis ape kt cni
muahaha!

aku benonye dop maroh kalu die nak care hal orang ke nak menegakkan islam pon
mmg islam tu agama kite
tapi die dah melampau dengan membataskan pergerakan orang dengan cara yang melampau

kalau ye pon nak masuk campur hal manusia lain tu slow2 ar
jgn bagi nampak sangat

aku pon ade gop care hal orang
and aku biase care hal orang hok sibuk care hal aku + orang aku pantang + orang aku baik
tapi janganla sampai melampau2 macam dieorang buat

sakit jiwa aku dibuatnye

lebih2 lagi time ye anto surat ow
aku nak panggil dieroang nie bodoh
sebab anto surat nak tahu keburukan aku daripada orang yang aku baik

dop ke bodo tu namanya??
memang ar kawan baik aku xkan kabo
bengom2

Anonymous said...

kuh3..
se g,islam x ajor men korek rahsia owg ni..
bkn ke b'dosa wahai mpp2 sekalian?
mencari keburukan owg?
lagi 1,ade dgr cte,time usrh dak f2 tu,dyorg asing2kn ikot item2 msing2..huhuhu..pye hok kapel la..msk geng tu la..ni la..
hurm,aku sbnrnya t'pk,x ke lau dyorg buat cm2,nmpk sgt keslhan owg tu?
owg len yg ttw owg tu kapel or what else akan tau..
n,x ke tu nmenye menghebahkan aib owg?
lau nk usrah cre tu pon,jgn buat terang terangan..
buat scre b'klompok di tempat yg asing2..
bia owg len xtau..
huhuhu
aku bkn sowg owg yg boikot mpp..
coz,aku xde sebab nk boikot dyorg..
cme,care dyorg je yg buat owg marah..
not the person..
so,harap mpp still leh kembalikan kehebatan mpp dulu2..
jgn men terjah..
p,g2 la..
time aku xplain ni kt kwn aku(sowg mpp),ye ckp,"owg yg xde dlm mpp xkan tau pe yg b'laku lam mpp"..
hurm,mpp sdkit teraniaya..
p,g2 lah..
huhuhu

farahlikescookies said...

tau
iela n maryam ade cite sal tuh
teruk gak budak f2 kena sagak
kesian dieorang

tapi camtu la
aku bukannye benci sume sekali mpp tuh
tapi segelintir daripada mereka yang buatkan aku jadi muak