September 2, 2009

sometimes

semalam lepas balek skolah terus ayah and mak pegi ajak jengjalan dekat bandar
pastu petang tuh pegi bazar kt Taman Syah Bandar tuh
muahaha
jauh je pegi.duduk nye Gong Badak
then hasilnye jumpe Abang Fazrul
muahaahaha
die tanye sal syarikat kiteorang
die cakap esok(means hari ini) die akan melawat SMA Marang
die cakap SMKA Tok Jiring will be next
next lepas Marang ke or 2-3 kali mext ke x tau la tuh
die kate dalam proses la lebih kurang
xsabar je macam
hihihi

sedih sebenarnye
entahla.
sometimes I fell like I'm useless
sometimes I fell like I wanna run away from all the problems

entahlaaa....hurmmm.
oh ye.bila bulan puasa nih kat skolah tu adela buat tadarus Al-Quran
pastu saye nih macam biase lah
datang balik penyakit tuh
muahaha
actually saye nih xboleh bace Al-Quran dengan lancar di hadapan orang lain kecuali mak+ayah saye
dan kawan yang terdekat saye
kalau dengan mak ayah and kawan terdekat tuh lancar ajee
tapi bila main tadarus macam nih die jadi tergagap-gagap
entahle.
kena perbaiki balik la nih

tu baca Al-Quran

tapi tak senazak bace tulisan jawi
kalau suruh tulisan jawi lagi menonggeng
ustaz Syed siap ade cakap "kritikal awak nih"
muahaha
ustaz ohh ustaz.hahaha
kalau ustaz suruh bace depan kelas tu mahu menongeng aku dibuatnye
nazak yang amat
tapi dalam exam tu laju aje bace
depan kawan2 laju aje bace
mahu menongeng aku dibuatnye aritu ustaz Syed suh aku bentang sorang diri depan kelas
time bace hadis okay aje.
lancar
time bace maksud terus menonggeng aku dibuatnye
nak buat macam mana
saye nih memang tak boleh bace bende2 dengan tulisan berkerinting macam tu depan orang ramai
wawawawa!!!

kesian ini perempuan
*diingatkan di sini jangan buat jadi calon isteri nih!!!*
kalau nak jugak kena bimbing betol2
xpon biar bila depan korang aje ,dak pompuan nie jadi boleh membace bende alah nie sume dengan baik.
maknenye biar korang boleh masuk dalam list mereka yang dia tidak segan untuk membaca la.

inilah kekuranganku
nak buat macam mana
nie dok try perbaiki
segan la aku weyyy!!
dahle aku tadarus dalam group yang tak berape nak gang
mahu tak menonggeng die gelakkan aku dalam hati die agaknye
nasib xade MPP stalker kiteorang tuh
wawawa!!!!

4 comments:

- m!ss_yaNa - said...

relax ar farah..
cuba perbaiki ye..try bace slalu dpn org2 yg x dikenali..insya-Allah..lama2 ok ar.. :)

wahh~~
abg fazrul..hehe

farahlikescookies said...

tula
sedeyy tawuuu
hahaha

xde la sedih sngt pon
redah sajeee!!!
ahaha~

a'a
abg fazrul
hehehe :D

frhnad said...

bace tadarus akak pun dulu mase form 1-4 lambat.. haha terketar nk mmpus. mcm farah la.. pdhl kalo bace sendiri biase je.. tp skrg ok dh.. dh biase kot bace dpn org. ntah la.. pastu slalu sket bace quran skrg kalo dulu cam mls sket. huahua.

farahlikescookies said...

same kite rupenye
hahaha
nie dok perbaiki lagi nih
huhu